İşyurtları Kurumu Tarafından, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünün Ev Sahipliğinde Gıda İşkolları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci Başkanlığında 09 - 10 Mayıs 2024 tarihlerinde Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde yapılan Gıda Atölyeleri Değerlendirme Toplantısına Kalecik Açık, Foça Açık, Niğde Açık, Toprakkale Açık, Akhisar Açık, Gölpazarı Açık, Burdur E Tipi Kapalı - Açık, Isparta E Tipi Kapalı - Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürleri, Saymanları ile Gıda İşkolları Atölye Şefleri katıldı.
Toplantı öncesinde Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Unlu Mamuller Atölyesi, Et İşleme Ünitesi, Pirinç Üretim Tesisi, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşkolları, Ziraat Atölyesi, Satış Mağazası, Restoran ve Özel Sektör İşbirliği Hizmet İşkolları ziyaret edilerek ilgili atölye şefleri tarafından heyete bilgilendirmeler yapıldı.
Başkan Hüsnü Gezginci, İşyurdu atölyelerindeki çalışmaların ülke ekonomisine katkı sunduğunu, bu çalışmalar ile hükümlü ve tutukluya işbaşı mesleki eğitimler verildiğini ve gıda üretiminin işyurtları çalışmalarında önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, kurumun misyon ve vizyonu doğrultusunda hükümlü ve tutuklara meslek öğretilmesi, var olan mesleklerinin geliştirilmesi ve tahliyeden sonraki yaşamlarına uyumlarının kolaylaştırılması için çalıştıklarına vurgu yapmıştır.
Gezginci, İlgili mevzuatlar kapsamında üretimlerin yapılmasına özen gösterildiğini, bu çalışmaların yürütülmesinde hijyen, iş sağlığı ve güvenliğine önem verilmesi, paketleme sisteminin gıda kodeksine uygunluk taşıması ve ürünlerin tüketicinin sofrasına gelinceye kadar kaliteden ödün verilmeden modern teknikler kullanılarak çağa uygun üretilmesi konularına dikkat çekti.
İşyurtlarının bugünkü duruma gelmesindeki en önemli aktörlerin işyurdu çalışanları olduğunu belirten Gezginci, bundan sonraki aşamada üretimlerin çeşitlenerek artması yönünde çalışacaklarını, bu konudaki tüm olumlu girişimleri destekleyeceklerini belirterek katılımcılara teşekkürlerini sunmuştur.
Gıda İşkolları değerlendirme toplantısına katılan işyurdu müdürlüğü yetkilileri tarafından Gıda İşkollarında gerçekleştirilen faaliyetler, üretim teknikleri, bu alanda hükümlü ve tutuklulara iş başında mesleki eğitim verilmesine yönelik çalışmalar ile üretilen ürünler hakkında sunumlar yapılarak bilgilendirmede bulunuldu.
Toplantının değerlendirme bölümünde ise, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri dâhilinde bilgi alışverişi yapılarak, tüm işyurdu müdürlüklerinin üretim standartlarının çağa uygunluk taşıması, fuar ve satış mağazalarına yönelik üretilecek ürünlerin görsel sunumlarının zenginleştirilerek daha estetik ve ergonomik hale getirilmesi, üretimlere ara vermeden tüm taleplerin karşılanması hususları değerlendirilerek 2024 yılı ve sonraki dönemlerde yapılacak çalışmalar konusunda katılımcı görüşlerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.
Toplantı öncesinde Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Unlu Mamuller Atölyesi, Et İşleme Ünitesi, Pirinç Üretim Tesisi, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşkolları, Ziraat Atölyesi, Satış Mağazası, Restoran ve Özel Sektör İşbirliği Hizmet İşkolları ziyaret edilerek ilgili atölye şefleri tarafından heyete bilgilendirmeler yapıldı.
Başkan Hüsnü Gezginci, İşyurdu atölyelerindeki çalışmaların ülke ekonomisine katkı sunduğunu, bu çalışmalar ile hükümlü ve tutukluya işbaşı mesleki eğitimler verildiğini ve gıda üretiminin işyurtları çalışmalarında önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, kurumun misyon ve vizyonu doğrultusunda hükümlü ve tutuklara meslek öğretilmesi, var olan mesleklerinin geliştirilmesi ve tahliyeden sonraki yaşamlarına uyumlarının kolaylaştırılması için çalıştıklarına vurgu yapmıştır.
Gezginci, İlgili mevzuatlar kapsamında üretimlerin yapılmasına özen gösterildiğini, bu çalışmaların yürütülmesinde hijyen, iş sağlığı ve güvenliğine önem verilmesi, paketleme sisteminin gıda kodeksine uygunluk taşıması ve ürünlerin tüketicinin sofrasına gelinceye kadar kaliteden ödün verilmeden modern teknikler kullanılarak çağa uygun üretilmesi konularına dikkat çekti.
İşyurtlarının bugünkü duruma gelmesindeki en önemli aktörlerin işyurdu çalışanları olduğunu belirten Gezginci, bundan sonraki aşamada üretimlerin çeşitlenerek artması yönünde çalışacaklarını, bu konudaki tüm olumlu girişimleri destekleyeceklerini belirterek katılımcılara teşekkürlerini sunmuştur.
Gıda İşkolları değerlendirme toplantısına katılan işyurdu müdürlüğü yetkilileri tarafından Gıda İşkollarında gerçekleştirilen faaliyetler, üretim teknikleri, bu alanda hükümlü ve tutuklulara iş başında mesleki eğitim verilmesine yönelik çalışmalar ile üretilen ürünler hakkında sunumlar yapılarak bilgilendirmede bulunuldu.
Toplantının değerlendirme bölümünde ise, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri dâhilinde bilgi alışverişi yapılarak, tüm işyurdu müdürlüklerinin üretim standartlarının çağa uygunluk taşıması, fuar ve satış mağazalarına yönelik üretilecek ürünlerin görsel sunumlarının zenginleştirilerek daha estetik ve ergonomik hale getirilmesi, üretimlere ara vermeden tüm taleplerin karşılanması hususları değerlendirilerek 2024 yılı ve sonraki dönemlerde yapılacak çalışmalar konusunda katılımcı görüşlerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.
Fotoğraflar